Opzoek naar een opslagruimte? Vindt eenvoudig een garagebox, loods of andere opslag in jouw omgeving!

Opslagruimte

Wil jij een opslagruimte huren? Of wil je een opslagruimte kopen? Maak gebruik van de bovenstaande advertenties en vindt eenvoudig een opslagruimte bij jou in de omgeving. Ben je in het bezit van een ruimte? Plaats dan een advertentie!

Je huis is om in te wonen, en niet bedoeld als opslagruimte. Maar we bezitten wel steeds meer spullen, en als je dan klein behuisd bent dan kan het al snel een onoverzichtelijke rommel in huis worden. Om dit te voorkomen kan je een opslagruimte huren waar je een deel van je spullen kan opbergen. Het is mogelijk om een ruimte voor een paar weken of maanden te huren, maar je kan ook voor een langere tijd een opslagruimte huren. Een ruimte voor het opslaan van spullen komt met name goed uit als je gaat verhuizen maar niet alle bezittingen meteen kan overbrengen.

Langer huren van een opslagruimte vrij kostbaar

Opslagruimten kan je in vele soorten en maten huren. Je ziet ze vooral veel in de druk bevolkte delen van het land. In de meeste gevallen zijn degene die opslagruimten grote ondernemingen die internationaal opereren, maar er zijn ook kleinere lokale verhuurbedrijven. Als jij tijdelijk wat spullen wilt stallen dan kan een opslagruimte een ideale oplossing zijn. Je betaalt doorgaans voor het aantal kubieke meters dat je huurt. Hoe groter de ruimte, des te meer je betaalt. Omdat de huren nog best pittig kunnen zijn is het voor langere perioden stallen van persoonlijke bezittingen een dure hobby.

Verhuurbedrijf van opslagruimte goed ingericht op verhuizingen

De ondernemingen die de opslagruimten verhuren hebben in de meeste gevallen een kantoor bij de loods waar alle opslagruimten in gevestigd zijn. De totale ruimte is efficiënt ingericht waardoor jij er makkelijk je spullen kan brengen en weer uit kan halen. Buiten de kantoortijden kan jij met een speciale code in de ruimte terecht, al wordt de ruimte voor de nacht vaak volledig afgesloten. De verhuurbedrijven zijn meestal ingericht op het verhuizen van spullen en bieden daar dan ook materialen voor aan zoals, verhuisdozen, folie, plakband, etc.

Opslagruimten verkrijgbaar in vele afmetingen

Heb je persoonlijke bezittingen die je tijdelijk wilt opslaan, dan is het huren van een opslagruimte vaak een goede optie. Omdat je per kubieke meter ruimte betaalt kan je de ruimte die je wilt huren afstemmen op de totale omvang van jouw spullen. Zo kan je de kosten nog enigszins in de hand houden. Het type opslagruimten variëren van specifieke ruimten voor de zakelijke huurder en die voor de particuliere huurder. Particulieren maken veelal gebruik van de opslagruimten in geval van verhuizing of als er thuis wordt verbouwd en de spullen even de deur uit moeten. Daarnaast kan een opslagruimte tijdelijk uitkomst bieden in geval van overlijden van een dierbare. In verzorgingshuizen moeten de woonunits namelijk zeer snel leeggehaald worden. Als de boedel dan nog niet officieel verdeeld is kan je het geheel tijdelijk onderbrengen in een opslagruimte.

Opslagruimte voor particulieren en zakelijk

Het groeiende aantal zzp’ers in Nederland hebben met elkaar ook meer opslagruimte nodig. Iemand met een klusbedrijf kan bijvoorbeeld kiezen voor het huren van een opslagruimte voor het veilig en droog opslaan van zijn gereedschap. Iemand die vanuit huis werkt en veel data in een papieren archief heeft kan dit ook kwijt in een opslagruimte. Je kunt een ruimte huren die precies groot genoeg is voor het volume aan archief dat je thuis hebt staan. En als je op termijn meer ruimte nodig hebt dan kan je overstappen naar een iets grotere opslagruimte.

Opslagruimte geschikt voor archieven, huisraad en persoonlijke bezittingen

De opslagruimten die in Nederland te huur zijn variëren in grootte van 1 kubieke meter tot 30 kubieke meter, soms zelfs meer dan dat. Je kan dus een ruimte huren voor in principe alles wat je even niet thuis kwijt kan. De opslagruimten zijn minder geschikt voor het definitief opslaan van goederen omdat de huurprijzen vrij hoog zijn. Een opslagruimte gebruik je dan ook voornamelijk voor het tijdelijk stallen van persoonlijke bezittingen. Of voor de opslag van zakelijke goederen. Je kan er van alles in kwijt, van bankstel tot televisie en van kantoormeubelen tot surfplank.

Veilig en droog opgeslagen

Vooral mensen die in een verhuizing zitten, jongeren die het huis uit gaan, of mensen die tijdelijk naar het buitenland vertrekken, kunnen gebruik maken van een opslagruimte. Je weet dan dat je spullen veilig en droog staan. Alle professionele verhuurbedrijven hebben namelijk een bewakingssysteem die dag en nacht in bedrijf is. En als je zelf niet in staat bent om de box te legen, omdat je bijvoorbeeld in het buitenland bent en jou spullen daarheen moeten komen, dan kan het verhuurbedrijf zorgen dat het geheel wordt verscheept.

Opslagruimte geschikt voor iedereen die tijdelijk opslagruimte nodig heeft

Opslagruimten zijn een ideale oplossing voor het stallen van persoonlijke bezittingen. Vaak is dit tijdelijk. De bedrijven die de boxen verhuren zijn volledig ingericht op het tijdelijk verhuren van opslagruimten. Als jij voor een maand opslagruimte nodig hebt omdat je bijvoorbeeld thuis met een grote klus bezig bent, en een deel van de inboedel een paar weken de deur uit moet, dan biedt een opslagruimte een prima oplossing. Ook voor mensen die verhuizen is een tijdelijke opslag ideaal. Voor het langer opslaan van goederen, meer dan een jaar, zijn deze professionele bedrijven minder geschikt. Dat komt door de relatief hoge huurprijs.

Opslagruimte huren meest veilige en efficiënt wijze van opslaan spullen

Het huren van een opslagruimte is geschikt voor iedereen die in ruimtenood voor zijn of bezittingen haar verkeert. Je kan een opslagruimte zien als een tijdelijke oplossing. Als je voor een langere periode opslagruimte nodig hebt dan kan het huren van een garagebox een goedkopere oplossing zijn. Het nadeel daarvan is dat die niet beveiligd is, zoals jouw spullen dat wel zijn in een professionele opslagruimte. De situatie en de duur van de opslag zijn dan ook bepalend voor de uiteindelijke keuze. Als je denkt dat je maar voor een paar maanden je bezittingen moet opslaan is de opslagruimte absoluut de beste oplossing.

Duur en omvang spullen inzichtelijk maken voor bepalen opslagruimte

Bij het kiezen van een opslagruimte is het van belang dat je voor jezelf inzichtelijk hebt voor hoe lang je de ruimte nodig hebt. Je betaalt de ruimte per maand dus kan je vooraf berekenen wat de totale kosten zullen zijn voor de gehele huurperiode. En omdat je per kubieke meter ruimte betaalt is het verstandig om de ruimte die je gaat huren te laten aansluiten op de totale omvang van jouw spullen. Het gebruik van verhuisdozen van dezelfde afmetingen is een aanrader. Zo kan je de opslagruimte efficiënt gebruiken. Probeer zo min mogelijk losse spullen te plaatsen.

Calculatie maken totale kosten per maand

De keuze van de opslagruimte hangt voor het grootste gedeelte af van de totale omvang van de spullen en de duur. Bij de professionele aanbieders van opslagruimten kan je online berekenen hoeveel ruimte je nodig hebt voor jouw spullen en wat dit per maand kost. Voor een kleine huisraad inclusief eettafel, driezitsbank en 20 dozen ben je ongeveer 80 euro per maand kwijt. Als je een complete inboedel voor een gezin wilt opslaan lopen de kosten op tot ongeveer 200 euro per maand. Ook hier geldt dat je de spullen zoveel mogelijk in dozen doet zodat je de ruimte optimaal benut. Je kan ook rondkijken op Marktplaats en voor enkele maanden een garagebox huren voor het opslaan van huisraad. De huurprijzen van garageboxen variëren van 40 tot 150 euro per maand, afhankelijk van de locatie.

Opslagruimte kopen

Kopen van opslagruimte gepaard met veel handelingen en extra kosten voor het (tijdelijk)stallen van persoonlijke bezittingen kan je een opslagruimte huren. Maar een opslagruimte kopen ligt ook in de mogelijkheden. Alleen is dit niet altijd even gunstig omdat je dan uitkomt bij de zogeheten garageboxen. En als je alleen opslagruimte nodig hebt voor je spullen is dat een zeer dure optie. Een garagebox kost namelijk al snel 25.000 euro. De opslag units die je kunt huren voor het stallen van je spullen is veel goedkoper. Daarbij komt dat je er verder geen omkijken naar hebt. Een opslagruimte kopen is duur en gaat gepaard met officiële handelingen die ook weer geld kosten.

Opslagruimte kopen en verzekeren

Als je er aan denkt om een opslagruimte te kopen, mogelijk in de vorm van een garagebox, dan dien je van te voren inzichtelijk te maken met welke kosten je te maken zult hebben. De aankoopprijs is de meest overzichtelijke kostenpost maar daarnaast moet het stuk onroerend goed op jouw naam worden gezet en dat doet een notaris, de tweede kostenpost. Dan komt de verzekering om de hoek kijken. Je dient het object immers te verzekeren tegen brand en andere zaken. Ook je spullen die je er in zet moeten verzekerd kunnen zijn. Bij elkaar kunnen deze zaken nog een hele post zijn. Als het jou gaat om slechts het opslaan van je bezittingen of andere zaken, dan ben je veel goedkoper uit bij een professional verhuurder van opslagruimten.

Opzoek naar andere stallingen?

Ben je opzoek naar andere stallingen? Opslagruimte247.nl heeft altijd het aanbod, waar jij naar opzoek bent! Bekijk de volgende stallingen direct:

Plaats nu een gratis advertentie op Opslagruimte247.nl

Vindt binnen enkele dagen een huurder of koper voor jouw opslagruimte!

Maak duidelijke foto's

Upload duidelijke foto's bij de advertentie.

Plaats een beschrijving

Omschrijf de huur / verkoop voorwaarde en overige informatie die van belang is

Binnen enkele dagen verhuurt of verkocht

Je bereikt vele geïnteresseerde uit jouw omgeving