Opzoek naar een opslagruimte? Vindt eenvoudig een garagebox, loods of andere opslag in jouw omgeving!

Opslagplaats

Wil jij een opslagplaats huren? Of wil je een opslagplaats kopen? Maak gebruik van de bovenstaande advertenties en vindt eenvoudig een opslagplaats bij jou in de omgeving. Ben je in het bezit van een plaats? Plaats dan een advertentie!

Je hebt zoveel spullen dat je niet alles thuis of in je bedrijfspand kwijt kunt. In dat geval kan een externe opslagplaats de oplossing zijn. Opslagplaatsen kunnen zowel voor particulier als voor zakelijk gebruik dienen. Qua oppervlakte zijn er talloze mogelijkheden, evenals qua locatie. Wil je een opslagplaats in de buurt van je huis, of liever buiten de stad? Opslagplaatsen zijn door het hele land te vinden. Om je op weg te helpen de juiste keuze voor een opslagplaats te maken, worden hier verschillende mogelijkheden uitgelicht.

Waarom een opslagplaats?

Iedereen heeft bezittingen. Soms worden dit te veel, en kun je ze niet meer kwijt binnen de muren die je hebt staan. Dit komt voor in zowel bedrijven als bij mensen thuis. Bij particulieren kun je denken aan tijdelijke opslag vanwege een verbouwing. Of opslag van meubels na een verhuizing, omdat het nieuwe huis kleiner is dan het oude huis, maar je de spullen niet direct weg wilt doen. Bedrijven kunnen behoefte aan een opslagplaats hebben, omdat ze groei doormaken. Waar vroeger twee machines en een klein magazijntje volstonden, is dankzij toenemend succes nu wellicht vraag naar een plek voor een nieuwe machine, of voor de productenvoorraad. In deze gevallen biedt een aparte opslagplaats uitkomst.

Verschillende typen opslagplaatsen

De variatie in opslagplaatsen is enorm. Zo zijn er opslagruimtes beschikbaar van twintig vierkante meter, maar ook van 600 vierkante meter. Uiteraard zal je een kleine opslagruimte vaker tegenkomen binnen de bebouwde kom, terwijl zulke grote opslagplaatsen voornamelijk op industrieterreinen gelegen zijn. Verschillende opslagplaatsen dienen voor verschillende doeleinden. De locatie speelt hierbij een rol bij het gebruik, net als de afmeting.

Garagebox

Wanneer het gaat om particuliere opslag van bijvoorbeeld meubels, kun je gauw denken aan een garagebox. Oorspronkelijk waren deze garages bedoeld als stalling voor voertuigen zoals een auto of motor, maar tegenwoordig worden ze tevens verhuurd voor opslag van interieur. Garageboxen liggen vaak in grote aantallen bij elkaar op één plek, binnen de grenzen van de stad. Ze zijn voorzien van een grote deur waar de meeste voorwerpen probleemloos doorheen kunnen. Voor particulier gebruik zijn ze over het algemeen zeer geschikt, omdat ze relatief compact zijn. Bedrijven zullen al gauw zoeken naar meer ruimte.

Loods

Een ander veel voorkomend type opslagplaats is een loods. Deze zijn vooral gewild bij bedrijven, omdat loodsen vaak enorm groot zijn en er dus veel in kan worden opgeslagen. Over het algemeen vindt je loodsen op bedrijven- of industrieterreinen. Ook in havens en in landbouwgebieden kun je een loods aantreffen. Het gebruik hangt af van de locatie. Een loods in agrarisch gebied zal veelal door boeren worden benuttigd, terwijl een havenloods vaak onderdak zal bieden aan onderdelen van boten. Op industrieterreinen bieden loodsen opslag aan de productvoorraad van een bedrijf.

Jouw plan met je opslagplaats

Voordat je een opslagplaats gaat kopen of huren, moet je duidelijk voor ogen hebben wat je van plan bent met deze ruimte. Ten eerste moet je berekenen hoeveel oppervlakte je ongeveer nodig zult hebben. Denk hierbij aan grondoppervlakte, maar ook aan de ruimte omhoog. Over het algemeen zijn garageboxen een paar meter hoog. Wanneer je echter veel ruimte nodig hebt en een loods overweegt, is het mogelijk een plaats in gebruik te nemen van zes à zeven meter of nog hoger. Hierin kun je dus je goederen zowel naast elkaar als bovenop elkaar plaatsen.

Opslagplaats als werkplek

Je kunt ervoor kiezen om je opslagplaats als werkplek te gebruiken. Wil je een kantoor beginnen in een garagebox, dan is dit in sommige gevallen toegestaan. Je moet hierbij wel goed de veiligheidsmaatregelen in acht nemen die gelden voor bedrijfspanden. Denk aan brandveiligheidsvoorschriften. Zorg wel dat je altijd controleert of jouw gewenste pand als werkplek mag worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor autogarages of bouwplaatsen. In sommige gevallen mag je een opslagplaats voor deze doeleinden in gebruik nemen, maar niet altijd. Zoek dit dus eerst uit bij de verhuurder of verkoper of bij de gemeente.

Opslagplaats huren of kopen?

Je bent ervan overtuigd dat je een opslagplaats nodig hebt. Dan moet je nu kiezen of je deze wilt gaan huren of kopen. Maak een keuze op basis van je behoefte aan flexibiliteit en prijszekerheid, je budget voor investering, en de geschatte periode waarin je de ruimte nodig gaat hebben. Zie je jezelf er over drie jaar nog gebruik van maken, of wil je binnen een paar maanden weer van de ruimte af? In sommige gevallen zal huren de beste optie zijn, terwijl voor anderen kopen gunstiger is.

Voordelen van het huren van een opslagplaats

Wanneer je een relatief kleine opslagplaats nodig hebt, is het waarschijnlijk het gemakkelijkste om er een te huren. Het aanbod in huurruimtes is groter, waardoor de kans groot is dat er een te huur is op de gewenste locatie. Daarnaast is het zo dat particulieren de ruimte vaak maar voor een korte periode nodig zullen hebben. In zulke gevallen is huren het meest gunstig, omdat je niet vastzit aan de ruimte. Je kunt immers het contract gemakkelijk beëindigen.

Regels omtrent het huren van een opslagplaats

Opslagplaatsen zoals loodsen en garageboxen vallen voor de wet onder ‘overige bedrijfsruimte’. Dit betekent dat er andere regels gelden voor de huur en verhuur van dit soort panden, dan voor bijvoorbeeld winkelpanden en woonruimtes. Zo dien je als huurder zelf met de verhuurder afspraken te maken over de huurprijs en ook over de verhoging hiervan. Het opzegtermijn van het huurcontract is doorgaans een maand, omdat deze gelijk is aan het betalingstermijn. Echter kunnen ook hiervoor andere afspraken worden gemaakt tussen de huurder en verhuurder.

Voordelen van het kopen van een opslagplaats

Ook het kopen van een opslagplaats heeft zijn voordelen. Als eerste gaat al het geld dat jij maandelijks in de ruimte steekt, in principe naar jezelf. Je investeert dit immers in het pand, terwijl dit in geval van huur naar de verhuurder zou gaan. Ook kun je bij verkoop profiteren van waardestijging indien deze aanwezig is. Je hebt meer zekerheid, omdat je niet afhankelijk bent van je verhuurder. Dit geld voor maandelijkse kosten, maar ook voor onderhoudswerkzaamheden, omdat je deze als eigenaar zelf dient te doen. Houd er wel rekening mee dat je misschien geen koopruimte kunt vinden op de gewenste locatie, omdat het aanbod in verhuur groter is dan in verkoop.

Kosten van opslagplaatsen

Uiteraard hangen de kosten van je opslagplaats af van verschillende factoren. De afmeting speelt de belangrijkste rol. Huurprijs van een opslagplaats wordt vaak bepaald per kubieke meter. Daarnaast worden voornamelijk garageboxen vaak verhuurd door bedrijven, die nog wel eens met huurprijzen stunten. Zo kun je soms tijdelijke korting krijgen op de huur. Tevens hangt de huurprijs af van de locatie waarop jouw opslagplaats zich bevindt. Ditzelfde geldt voor koopruimtes. Hoewel hierbij geen stuntprijzen zullen voorkomen, zijn zowel de locatie als de afmetingen van groot belang.

Eerste stappen naar een eigen opslagplaats

Kortom, heb jij te veel spullen of te weinig opslagruimte, ga dan na of je hiervoor een aparte opslagplaats nodig hebt. Zo ja, bepaal dan welke spullen je er allemaal wilt opslaan en hoeveel ruimte deze in beslag zullen nemen. Kijk ook of je ze kunt opstapelen of enkel naast elkaar kunt plaatsen. Met de gewenste hoeveelheid kubieke meters kun je vervolgens opzoek gaan naar een opslagplaats in jouw buurt. Begin op internet, en kun je dan niets geschikt vinden, misschien omdat je een hele grote ruimte zoekt, dan kun je een bedrijfsmakelaar in de arm nemen. Succes.

Plaats nu een gratis advertentie op Opslagruimte247.nl

Vindt binnen enkele dagen een huurder of koper voor jouw opslagruimte!

Maak duidelijke foto's

Upload duidelijke foto's bij de advertentie.

Plaats een beschrijving

Omschrijf de huur / verkoop voorwaarde en overige informatie die van belang is

Binnen enkele dagen verhuurt of verkocht

Je bereikt vele geïnteresseerde uit jouw omgeving