Opzoek naar een opslagruimte? Vindt eenvoudig een garagebox, loods of andere opslag in jouw omgeving!

Garagebox

Wil je een garagebox huren of of een garagebox kopen? Opslagruimte247.nl toont het grootste aanbod bij jou in de omgeving. Plaats nu een advertentie!

Het is niet altijd mogelijk om thuis je spullen op een keurige wijze op te bergen. Zeker als dit spullen van formaat zijn zoals, ski’s, surf- en snowboards, motorfiets, racefiets, etc. Als je in een flat woont, in de binnenstad, of gewoon klein behuisd bent, dan is het prettig als je die grote objecten niet constant ergens in huis hoeft te stallen en je voortdurend in de weg zouden taan. Een garagebox biedt dan uitkomst. Een garagebox is een ruimte die je kan huren om spullen op te slaan, maar waar je ook een auto of een motorfiets in zou kunnen stallen. Vaak zijn de boxen gebouwd in rijen en kan je er met de auto gemakkelijk bij komen.

Prijzen verschillen per regio

In de jaren “60 en ”70 werden in de nieuwbouw woonwijken vaak een set garages gebouwd, net aan de rand van de woonwijk. Men kon deze garages kopen of huren, afhankelijk van de samenstelling van de huizen in de betreffende woonwijken. Deze garages zie je overal in het land nog staan en kan je herkennen aan de typische metalen garagedeuren. Nu heten die garageboxen en zijn ze in het beheer van organisaties of bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verhuren van garageboxen. De prijzen voor een garagebox verschillen enorm. In het oosten van het land kan je al voor 40 euro per maand klaar zijn, terwijl je voor vergelijkbare box in Rotterdam 200 euro kwijt zal zijn.

Garagebox zorgt voor meer bewegingsruimte thuis

Je kan een garagebox het beste zien als een verlengde van je huis. Een extra schuur of berging, maar dan niet naast de woning. Met een beetje geluk kan je een garagebox huren bij jou in de straat of in de wijk maar voor de meeste mensen is dat helaas niet mogelijk. Je kan de box gebruiken voor het opbergen van spullen die je niet vaak nodig hebt of voor zaken die te groot zijn om in huis, of in de berging, te bewaren. Je zou er steeds tegenaan lopen en dat is vervelend. Een garagebox geeft je op die manier meer bewegingsruimte.

Voor het stallen van grote objecten of een tweede auto

Garageboxen
Het is ook mogelijk om de garagebox te gebruiken waar die vroeger ooit voor was bedoeld namelijk, het stallen van de auto. Als de box in de buurt van je huis staat is dat een goede optie. Er zijn ook steeds meer mensen die een garagebox huren om een tweede auto te stallen. Vaak is dat een hobby auto waar regelmatig aan gesleuteld wordt. Anderen kiezen voor een garagebox om een motorfiets, racefietsen of sportartikelen te parkeren. Zo houd je de schuur thuis vrij voor andere zaken. Een garagebox is ook handig voor grote gezinnen waar geen extra kamer vrij is om eenvoudige zaken zoals, kerstversiering op te slaan.

Opslag en overslag ruimte voor thuiswerkers

De garagebox is ook zeer goed geschikt voor het tijdelijk opslaan van goederen. Voor mensen die vanuit huis een webshop runnen en met regelmaat bestellingen moeten verzenden naar klanten, biedt een garagebox een prima uitkomst. De box is dan als het ware de plek waar het inpakwerk en verzendklaar maken kan plaats vinden. Op deze manier heb je de rommel niet in huis en kan je werk en privé goed gescheiden houden. De moderne garagebox verhuur bedrijven bieden vaak ook de mogelijkheid om hun postadres te gebruiken.

Garagebox geschikt voor mensen met veel spullen

Als je een hoop spullen hebt en van een opgeruimd huis houdt dan is een garagebox uitermate geschikt voor jou. In plaats dat je spullen die je weinig gebruikt her en der verspreid door het huis hebt staan, sla je het op in de garagebox een stukje verderop. Het kan ook zijn dat je het gewoon fijn vind om een tweede opslagruimte te hebben, ook dan is een garagebox zeer goed geschikt voor jou. Je kan er bij wanneer jij dat wilt. In de meeste gevallen staan de garageboxen namelijk in een wijk of op een industrieterrein. Jij bent de enige met een sleutel van de garagebox.

Geschikt voor mensen met een hobby waar ruimte voor nodig is

Nu de groep gepensioneerde per jaar toeneemt stijgt ook de vraag naar garageboxen. De oorzaak hiervan kan gevonden worden in het feit dat mensen die met pensioen gaan veelal een hobby oppakken waarbij ruimte nodig is, of men gaat er bijvoorbeeld regelmatig met de vouwwagen op uit en wil die het liefste in de buurt hebben staan. Dan biedt een garagebox uitkomst. Iedereen die extra werkruimte of anderzijds behoefte heeft aan een plek die je als verlengstuk kan zien van het huis, zou een garagebox kunnen huren. Je voorkomt zo dat er thuis teveel spullen komen te staan.

Garagebox huren van een particulier

Er zijn garageboxen in veel maten en bouwstijl te huur. Je kan een box huren van een particulier die het in bezit heeft en de box zelf niet gebruikt. Dit wil vooral nog eens voorkomen in oude woonwijken die aan het vergrijzen zijn. De hypotheek op de woning en de garagebox zijn afbetaald en de kinderen het huis uit. De garage is dan in sommige gevallen een overbodige luxe geworden. Als je iemand in jouw buurt weet die de garagebox wilt verhuren dan huur je dus van een particulier. Zorg er voor dat er een officieel en geldige huurovereenkomst is waarin alle details met betrekking tot de huurperiode, het eventuele onderhoud, en de toestand van de box in zijn opgenomen.

Hoeveelheid benodigde ruimte bepaalt huurprijs

Bij het kiezen van een garagebox is het belangrijk te weten hoeveel ruimte je nodig hebt. Bij de grote moderne verhuurbedrijven kan je een ruimte huren vanaf 1 kubieke meter. Dat zijn in feite geen garageboxen maar opslagruimten, maar worden bij deze bedrijven wel als garagebox omschreven. De prijs per maand is varieert van 25 euro voor 4 kubieke meter tot zo’n 100 euro per maand voor 17 kubieke meter. Een losse garagebox of garage huren is in de meeste gevallen een stuk voordeliger. Je bent met een dergelijke garagebox ook niet aan tijden gebonden wat bij de grote verhuurbedrijven vaak wel zo is.

Prijs van een garagebox verschilt per regio

In de meeste gevallen is het huren van een garagebox de meest eenvoudige, en flexibele optie voor het stallen van je spullen. Maar als je van plan bent de garagebox voor een onbeperkte periode te gebruiken dan kan je overwegen er één te kopen. Om te weten te komen waar de garageboxen te koop staan kan je vaak terecht op de site van onder meer Funda en Marktplaats. De prijs van een box kan in Amsterdam zomaar 25.000 euro zijn, terwijl je in Drenthe voor dezelfde ruimte slechts 10.000 euro hoeft neer te leggen.

Kosten koper bij aanschaf garagebox

Bij het kopen van een garagebox heb je te maken met de aanschaf van onroerend goed. Dit gaat dus gepaard met officiële handelingen en registraties, en die kosten geld. Houdt er rekening mee dat die kosten bovenop de aanschaf kosten komen. Zorg er tevens voor dat je weet wat de conditie van de box is en of de elektra goed werkt. Als je er aan denkt om een garagebox te kopen met de bedoeling die te gaan verhuren moet je er aan denken dat daar ook risico’s aan zitten. Als jouw huurder bijvoorbeeld de huur niet meer kan opbrengen heb je een probleem.

Opzoek naar andere stallingen?

Ben je opzoek naar andere stallingen? Opslagruimte247.nl heeft altijd het aanbod, waar jij naar opzoek bent! Bekijk de volgende stallingen direct:

Plaats nu een gratis advertentie op Opslagruimte247.nl

Vindt binnen enkele dagen een huurder of koper voor jouw opslagruimte!

Maak duidelijke foto's

Upload duidelijke foto's bij de advertentie.

Plaats een beschrijving

Omschrijf de huur / verkoop voorwaarde en overige informatie die van belang is

Binnen enkele dagen verhuurt of verkocht

Je bereikt vele geïnteresseerde uit jouw omgeving