Opzoek naar een opslagruimte? Vindt eenvoudig een garagebox, loods of andere opslag in jouw omgeving!

Caravanstalling

Wil je een caravanstalling huren of een caravanstalling kopen? Dan ben je op opslagruimte247.nl op het juiste adres! Bekijk ons aanbod of plaats zelf een advertentie.

Nederland telt zo’n 465.000 caravans. Dat is net zo veel affordable paper als het aantal inwoners van Den Haag, de derde grootste stad van ons land. En al die caravans worden doorgaans slechts enkele weken per jaar echt gebruikt, in de meeste gevallen voor de zomervakantie. Caravan eigenaren die voldoende ruimte thuis hebben kunnen hun vakantiehuis op wielen op eigen terrein stallen voor de perioden dat die niet gebruikt wordt. Maar voor het gros van de caravan bezitters in Nederland gaat die vlieger niet op. Als je geen plek thuis hebt zal je op zoek moeten gaan naar een stalling.

Veilig en droog gestald zonder zorgen

Een caravan is te groot om thuis voor de deur te laten staan, sterker nog, je mag je het ding niet langer dan een week op een parkeerplaats dicht bij je huis hebben. Als iedereen die een caravan in bezit heeft deze voor de deur zou stallen dan zou dat ten koste gaan van het aantal parkeerplaatsen, en daar zijn er vaak al niet genoeg van. Een caravanstalling is dan de enige optie. Je vindt stallingen voor caravans door het gehele land. Vaak zijn dit oude boerderijen of tuindersbedrijven die hun ongebruikte schuren ter beschikking stellen. Hier staat je caravan droog en heb je er de rest van het jaar geen omkijken naar.

Caravans in rijen dicht tegen elkaar in loods

Een caravan is weerbestendig en kan dus goed tegen regen en sneeuw. Maar als je het huisje op wielen het hele jaar buiten laat staan dan zal de kwaliteit snel aan achteruit gaan. Het beste is dan online essay writer ook om je caravan veilig en droog te stallen. En omdat er zoveel caravans in het land zijn hebben een groot aantal eigenaren van schuren en loodsen besloten om er een officiële caravanstalling van te maken. Het zijn in de meeste gevallen lege ruimten waar veel caravans dicht tegen elkaar in rijen opgesteld staan.

Aanhangers, trailers, vouwwagens en boten

Naast caravans kan je bij een groot aantal stallingen ook andere materieel kwijt. Als je bijvoorbeeld een camper hebt dan zal je die ook een winterplek moeten geven. Bij de caravanstalling wordt daar dan een aparte plaats voor gereserveerd. Ook voor mensen die aanhangers hebben, vouwagens, trailers en boten, kunnen in bijna alle gevallen bij de caravanstalling terecht voor het parkeren van hun bezit. In de loods of schuur worden de stallingplaatsen zorgvuldig uitgemeten zodat de ruimte optimaal benut wordt. Je betaal voor de stalling dan ook per afmeting. Iedere stalling heeft een eigen tarief en kan je ter plekke opvragen.

Geschikt voor iedereen die een caravan bezit

Omdat caravans niet thuis voor de deur gestald mogen worden is het noodzakelijk dat je voor het stallen van je caravan op zoek gaat naar een stallingsruimte. Die vind je doorgaans altijd wel in de buurt. Er zijn caravanstallingen door het hele land. Een caravan stalling is geschikt voor iedereen die een caravan heeft. Maar ook als je een ander object hebt die je thuis niet kwijt kan en voor een langere periode gestald moet worden kan je bij een caravan stalling terecht. Denk hierbij aan vouwwagens, trailers, boten en aanhangers. In principe kan je alles wat je thuis niet kwijt kan, omdat het te groot is, of gewoon niet op straat mag staan, bij de caravan stalling onderbrengen.

Caravan mag maximaal een week thuis voor de deur

Als je in een flat woont, of in een woonwijk, en je hebt een caravan, dan mag je in de zomermaanden je caravan maximaal 8 dagen voor je huis parkeren. Dat is handig voor het gereed klaar maken voor de vakantie. In de winter mag je de caravan slechts 3 dagen thuis hebben. De rest van de tijd van het jaar moet je de caravan ergens onder brengen waar die niet in de weg staat en geen gevaar vormt voor de veiligheid. En omdat het grootste deel van de caravanbezitters in Nederland in deze groep valt is de caravanstalling voor iedereen geschikt die een caravan heeft, of een ander object dat thuis niet gestald kan worden.

Prijzen caravanstallingen vergelijken

Bij het zoeken naar een stalling voor de caravan, voor de maanden dat je die niet gebruik, probeer je een bedrijf te vinden zo dicht mogelijk in de buurt. En dat is in de meeste gevallen ook goed mogelijk. Maar het kan best zo zijn dat er vlak bij jou huis een caravanstalling is, maar dat die een stuk duurder in huur is dan de caravanstallingen die verder weg liggen. Vaak is het zo dat hoe dichter bij de dicht bewoonde gebieden, des te hoger de caravanstalling huren liggen. Het kan dus de moeite lonen om verschillende stallingen in de nabije omgeving te checken en daarnaast een paar stallingen een stuk verder weg te raadplegen.

Caravanstalling dicht bij huis efficiënter dan ver weg

Het voordeel van een caravanstalling huren in de buurt is dat je er even snel naar toe kan gaan als je wat dingen wilt controleren. Als je een goedkope stalling 100 kilometer verderop hebt gevonden wordt het al een stuk minder aantrekkelijk om er snel even langs te gaan. Je dient er dan ook aan te denken hoe vaak jij per jaar naar je caravan wilt gaan. Een serie ritten van 200 kilometer kost namelijk ook flink wat geld aan benzine. Dan zou je misschien net zo goed die duurdere stalling in de buurt kunnen nemen.

Geen gasflessen en waardevolle spullen in caravan achterlaten

Bij het selecteren van een caravanstalling zijn er zaken waar je rekening moet houden. Zo ben je in bijna alle gevallen zelf verantwoordelijk voor eventuele schade. Je moet je caravan dus blijven verzekeren, ook als je niet op vakantie bent. Neem contact op met de verzekeringsmaatschappij voor de exacte voorwaarden. Je moet er ook aan denken dat je geen waardevolle spullen zoals televisie, dure kleding en elektrische apparaten, in de caravan laat liggen. Je mag ook geen gasflessen of andere gevaarlijke zaken achterlaten.

Huurprijzen caravanstalling vaak exclusief ophalen en brengen

De hoogte van de huur voor een caravanstalling verschilt per bedrijf. De prijs is in veel gevallen ook afhankelijk van de locatie. Maar als je alles bij elkaar legt dan zou je een gemiddelde jaar huur kunnen aanhouden die ligt tussen de 150 en 350 euro. Dit zijn kale huren. Als je de caravan komt ophalen of brengen, of je komt tussendoor langs om wat op te halen, dan rekent de stallinghouder hier vaak geld voor. Dit zijn kleine bedragen van 5 en 10 euro, maar wel iets om rekening mee te houden.

Caravanstalling huren op jaarbasis

Omdat een caravan maar een paar dagen bij je huis mag staan is het van belang dat je een stalling vindt waar je het vakantiehuisje op wielen kwijt kan voor de periode dat die niet wordt gebruikt. Er zijn in Nederland veel bedrijven die hun ruimte beschikbaar stellen voor het stallen van de caravan. Dat zijn altijd stallingsplaatsen waar je een jaarlijkse huur betaalt. Als je een ruimte wilt kopen om je caravan te stallen wordt het een stuk moeilijker. De stallingen in het land bieden enkel en alleen de mogelijkheid om stallingsruimte te huren.

Caravanstalling kopen te kostbaar

Als je niet wilt huren dan is de enige optie om een garagebox te kopen. Maar dat is weer een hele dure hobby. De koopprijs van een garagebox ligt in Nederland namelijk op zo’n 19.000 euro. Als je er al één in de buurt kan vinden. Vergeleken met het huren van een stallingsruimte is het kopen van een caravanstalling (garagebox)een veel te grote uitgave die in geen enkel opzicht voordelen met zich meebrengt. Want met alleen de aankoopprijs ben je er nog niet, een garagebox heeft onderhoud nodig en moet verzekerd worden. Een caravanstalling kopen is in Nederland ook vrij ongewoon.

Opzoek naar andere stallingen?

Ben je opzoek naar andere stallingen? Opslagruimte247.nl heeft altijd het aanbod, waar jij naar opzoek bent! Bekijk de volgende stallingen direct:

Plaats nu een gratis advertentie op Opslagruimte247.nl

Vindt binnen enkele dagen een huurder of koper voor jouw opslagruimte!

Maak duidelijke foto's

Upload duidelijke foto's bij de advertentie.

Plaats een beschrijving

Omschrijf de huur / verkoop voorwaarde en overige informatie die van belang is

Binnen enkele dagen verhuurt of verkocht

Je bereikt vele geïnteresseerde uit jouw omgeving